NK Regenboog op Alkmaardermeer van 13/9 - 16/9

Van donderdag 13 september t/m zondag 16 september zullen maar liefst 42 Regenbogen op het Alkmaardermeer strijden om Nederlands Kampioenschap Regenboog.   Onder de zeilers bevinden zich oud Olympiërs, en vele zeilers die bij WK ’s, EK ’s en NK ’s vele titels op hun naam hebben gezet.   Bij dit evenement wordt alles op alles gezet om maar te kunnen winnen, wat een groot spektakel belooft.  LEES VERDER

Mark Neeleman, Gerard van der Krogt en Pieter van Reeuwijk Nederlands Kampioen Regenboog 2011

MARK NEELEMAN VOOR DE 5e KEER NEDERLANDS KAMPIOEN REGENBOOG

Van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus streden 38 Nederlandse zeiltoppers om het Nederlands Kampioenschap Regenboog. Dit zeilspektakel werd dit jaar op het Sneekermeer gehouden. Omdat er veertig Regenbogen inschreven is de eerste twee dagen in twee poules strijd gevoerd voor indeling in de Gold- en de Silverfleet. Pas op vrijdagavond werd bekend gemaakt wie mocht strijden voor de titel Nederlands Kampioen Regenboog 2011.     LEES VERDER

NK in de Pers

Bijgaand stuk over het NK Regenboog 2011 komt in de evenementen krant van Friesland

Kick Off Nationale Regenboogevenement

Op 18 januari zullen de bootindelingen bekend gemaakt worden:

Locatie: Fort Wierickerschans Zuidzijde 132 2411 RK Bodegraven http://www.fortwierickerschansgroep.nl

 

Programma:     

                          17.00 uur Ontvangst   
                          17.30 uur Welkom door wethouder gemeente Bodegraven-Reeuwijk
                          17.35 uur Welkom voorzitter stuurgroep
                          17.40 uur Videopresentatie
                          17.50 uur Presentatie logo en eerste opzet van het evenement
                          18.05 uur Voorzitter Regenboogclub, presentatie bemanningen
                          18:20 uur Borrel 19:00 uur Afsluiting

Team Peter Peet wordt Nederlands Kampioen Regenboog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op de Braassemermeer zijn Peter Peet, Matthieu Moerman en Ted Duyvestijn Nederlands Kampioen Regenboog geworden met een minimaal verschil van 1 punt.   Het Kampioenschap werd van 9 t/m 12 september gezeild in een veld van 41 Regenbogen op de Braassem.

Lees het volledige bericht                      foto: Wim Haze  [www.mijnnaamishaaze.com]

NK Regenboog  8-12 september op de Braassem

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Regenbogen dat gehouden wordt van 8 tot 12 september zullen ongeveer 40 Regenbogen de strijd met elkaar aangaan voor de felbegeerde titel "Nederlands Kampioen Regenboog 2010"  Er zullen boten beschikbaar zijn voor de pers om foto's te maken.  Meer info?  mail: info@regenboogclub.nl

Teamzeilen tijdens Sail A'dam 2010 op 22 augustus

Op verzoek van het Watersportverbond zullen tijdens de Sail A'dam op zondag 22 augustus vijf Friese Regenbogen gaan trachten  vijf Hollandse Regenbogen de loef af te steken tijdens teamzeilwedstrijden.    Het Holland-Friesland teamzeilen  gebeurt al vanaf 1935 en is één van de hoogtepunten op zeilgebied tijdens de Kaagweek en de Sneekweek.    lees het volledige bericht

Nationaal Regenboogevenement op de Hollandse Plassen

De Regenboogclub, de Klasse Organisatie van de Regenboog, voert al geruime tijd overleg met Gemeenten en Provincies over een Nationaal Zeilevenement waarmee promotie van de Hollandse Plassen het gewenste doel is.

Het evenement gaat door en zal medio laatste week juni 2011 gaat plaatsvinden. Het evenement wordt gehouden op het Braassemermeer, de Kagerplassen, de Westeinder en de Vinkeveense en Nieuwkoopse plassen.  

Het is de bedoeling dat vanaf juni 2011 gedurende vijf achtereenvolgende dagen maximaal vijftien schepen uit de Regenboogklasse het namens de provincie, een gemeente, dorp, stad of regio tegen elkaar opnemen.  Lees het volledige bericht

Bouwe Bekking met Magic Marine in zee!

Oceaanzeiler Bouwe Bekking gaat samen met Magic Marine de ontwikkeling van haar producten voor de zeilsport doen. Bouwe Bekking is een welbekend oceaanzeiler met een jarenlange ervaring en wordt dan ook getypeerd als ‘allround ambassadeur’ van de wedstrijdzeilsport. Magic Marine is met Bekking in zee gegaan omdat hightech zeilmerk haar producten naar een nog hoger niveau wil brengen. 

Samen met Bekking verwacht MBrands International, merkeigenaar van Magic Marine, de in 2008 gelanceerde MX2 toplijn verder te kunnen ontwikkelen. Het gaat om materiaal voor het hoogste niveau in de zeilsport, die tot nu toe vooral gericht is op catamarans en kleine zeilschepen, maar in de nabije toekomst uitgebreid wordt met een oceaanracelijn.   Lees het volledige bericht

Angela Brandsma krijgt de 56 in 2010              23/9/09

regenboog-angela-brandsma20090804_-3-800x600Angela wordt koninklijk.....
SNEEK - Angela Brandsma is seizoen 2010 de stuurvrouw van de Regenboog 56, de Oranje, de boot van Prins Willem Alexander.

Afgelopen Sneekweek en tijdens de Nationale Kampioenschappen in de Regenboog op het Sneekermeer heeft zij al met veel plezier (en bescheiden succesjes) gezeild in de Regenboog 56.


Naar aanleiding hiervan heeft zij een verzoek ingediend bij de commissie, die de Koninklijke Regenboog beheert met het verzoek om hem volgend seizoen te mogen zeilen.

Op donderdagavond kreeg zij tijdens de 'Natte Hiswa' te horen dat zij het hele seizoen 2010 de beschikking heeft over deze fantastische 'boog'! En daarmee is zij de eerste stuurvrouw die deze boot een seizoen ter beschikking krijgt.   Bron:  www.grootsneek.nl

 

Regenboog 87 Nederlands Kampioen 2008          21/08/08

Van 14 tot en met 17 augustus j.l. is op de Braassemermeer het NK Regenboog gezeild door Regenboogzeilers uit het hele land, die op het water vochten alsof hun leven er vanaf hing. Na drie hele lastige dagen met veel draaiwinden en af en toe toenemende wind, kon het evenement met twee wedstrijden op de laatste dag afgesloten worden. Veertig Regenbogen hebben deze vier dagen strijd gevoerd om de eerste plaats. Tot de laatste race bleef het spannend tussen de 17 van Henk Bergsma en de 87 van Peter Bijlard. Uiteindelijk is de 87 van Peter Bijlard, met Brent Lucas en Arthur van Berge Henegouwen met 13 punten verschil kampioen geworden. Henk Bergsma werd met de 17 tweede en oud Olympisch zeiler Mark Neeleman werd derde met Regenboog 144. Cees Nater had ooit geregeld bij een van de vorige eigenaren van de 18, Wil Schonk, dat hij een Nederlands Kampioenschap mocht zeilen in de 18 en werd met de kampioenen uit 2006 vierde. Jan van Staveren, die zichzelf negentienvoudig Nederlands Kampioen mag noemen, waarvan elf keer in de Regenboog werd in de splinternieuwe 145 vijfde. Het was overigens een wonder dat al de ingeschreven boten konden deelnemen aan het NK. Tijdens het voorgaande evenement “De Sneekweek 2008” zonken er twee Regenbogen en was er naast schade aan zeilen en boten ook nog een gebroken mast te betreuren als gevolg van zeer harde wind.

Klik hier voor het volledige persbericht

Nieuwsbrief 17/06/08

Klik hier voor de nieuwsbrief

Doop Regenboog 145 door Jan Mulder                     29/05/08

Tijdens het Holland Weekend Evenement op Loosdrecht is de nieuwe Regenboog 145 gedoopt  door niemand minder dan Jan Mulder.

Dit evenement vond plaats op 29 mei t/m 1 juni.  De doop was op vrijdag 30 mei.  

Meer info over evenement:   klik hier
Wedstrijdverslag v/d 140:    klik hier
Foto's Holland Weekend :    klik hier


Persbericht Nieuwbouw grote serie Regenbogen!    01/08

Nu Mark Neeleman Nederlands Kampioen is geworden in de laatst gebouwde Regenboog 144, zijn er inmiddels 14 zeilers die met nieuwbouwplannen lopen. Gold tot voor kort dat oude schepen vanwege ruimere toleranties snelheidsvoordeel zouden hebben, door de bestaande toleranties bij nieuwbouw maximaal te benutten zijn deze verschillen definitief weggewerkt.

Dankzij het feit dat het snelheidsverschil tussen de Regenboog 1 en de Regenboog 144 volledig is weggewerkt, hebben veel Regenboogzeilers zin in een nieuwe gekregen. Dat creëert tegelijkertijd ruimte voor instroom van jonge zeilers in de klasse.

De interesse voor de Regenboog is met name het afgelopen jaar spectaculair toegenomen, hetgeen ook wordt aangetoond door het aantal recent verkochte Regenbogen. Gisteren kwamen de 14 geïnteresseerde zeilers in Rotterdam bijeen om de bouw van een grote serie nieuwe Bogen met elkaar te bespreken. Tijdens de vergadering op de jachtwerf van Carel Vial hebben vier zeilers hun handtekening gezet onder een bouwopdracht.

De komende weken zullen de wensen van alle 10 andere geïnteresseerden worden geïnventariseerd, zodat ook zij hun bouwopdracht kunnen geven.

De bouwkosten van een nieuwe Regenboog liggen, afhankelijk van de uitvoering, tussen de
 € 75.000,- en € 95.000. De oudste Nationale Eenheidsklasse bewijst eens te meer dat deze springlevend is en haar leidende positie en populariteit in de open wedstrijdboten verder zal verstevigen.

Voor meer informatie:
Joost R. van Raay
Voorzitter Regenboogclub
06-51.440.477
www.regenboogclub.nl